Een ode aan de zonnebril (NL)

Ik ga niet uit huis zonder, altijd zit 'ie in mijn tas. Ik zou toch echt niet weten, waar ik zonder mijn zonnebril was. - E.Droog. Ja haaaaha, goed gerijmd. En wát een goeie grap (ik viel bijna van m'n stoel). Maar even serieus. Er gaat geen dag voorbij dat ik mijn huis verlaat zonder een paar shades. Zelfs als de zon niet schijnt, want hallo.. soms is zelfs dan het licht gewoonweg te fel voor mijn tere oogjes. Ben ik de enige met dit probleem?

Dat ik redelijk vampier-esque ben mag duidelijk zijn (your skin is pale white.. and ice cold, your eyes change colour.. I know what you are.. - credits to you als je weet waarvan dit is). Ik ben ook zo'n type die liever de gordijnen dicht heeft als de zon er fel op staat. Don't get me wrong. Ik hou van licht. Maar niet als datzelfde licht recht in mijn ogen schijnt. De meeste mensen vinden zonnebrillen echt een zomer-item. Ik niet hoor! Ik ga gerust met muts, sjaal, dikke jas én zonnebril de deur uit. Dat levert wel eens rare blikken op ja. Maar ach, ik word liever een keer ge-double-taked dan dat ik met hoofdpijn rond moet lopen. Want dat krijg ik van fel zonlicht zonder zonnebril. Ik ben daarom ook heel dankbaar voor deze uitvinding. Thanks Sam Foster!

Mijn recente favoriet is dit exemplaar van Cheapass Zonnebrillen. Ik ben fan van grote zonnebrillen. Jeweetwel, van die modellen waarbij de helft van je gezicht niet meer te zien is. Zo kun je, zelfs wanneer je toevallig even geen zin hebt make-up op te doen die dag, ook gewoon veilig de deur uit. En daarnaast heb ik een vrij groot hoofd. Kleine zonnebrillen vallen in het niet naast mijn wangen. Ik ben dus, op zijn zachts gezegd, megaubersuperblij met deze toevoeging aan mijn zonnebrillencollectie. Thanks Cheapass!

Liefs,
Esmee


4 comments

Laat vooral een comment achter, vind ik leuk!